top of page

Vaeltajakylät ja Varjomuuri

Navigaatio

Vaeltajakylät

Saaren eteläisellä puolella sijaitsee kuusi vaeltajakylää ja yksi kylän kaltainen yhteisö. Kuka tahansa vaeltaja voi liittyä niihin, erota niistä tai vaihtaa kylää niin halutessaan. Jokaisella kylällä on omat ammattinsa ja arvonsa, mutta jokaisesta vaeltajasta (myös kylättömistä) tulee aikuisia saadessaan 100kp.

Seitsemäs kansa

Kyseessä on vastasyntynyt vaeltajayhteisö, joka tahtoo nousta seitsemänneksi heimoksi. Yhteisö on ollut olemassa yhden sukupolven verran, noin kaksikymmentä vuotta, mutta he ovat tätä hetke ennen pysyneet hyvin salassa. He kutsuvat itseään seitsemänsiksi lapsiksi ja yhteisön johtajaa pidetään suuressa arvossa ja häntä kutsutaan lordiksi. Tätä ei voi varsinaisesti kutsua kyläksi, ainakin seitsemännen kansan jäsenet loukkaantuisivat siitä.

He toteuttavat unelmaansa terrorisoimalla muita heimoja ja keräämällä lisää jäseniä, terrorisoimalla he uskovat heimojen alkavan pelätä heitä ja lopulta luovuttavan heille tarpeeksi maata, että voisivat ryhtyä virallisesti heimoksi. Heidän nykyisestään leiristään ei tiedetä paljon, mutta heidän uskotaan asuvan luolissa. Vain jäsenet tietävät heidän leirinsä sijainnin, jonka sisäänkäynti on hylätyllä Havusaarella. Jokainen jäsen tatuoidaan kuten heimoissa, heidän silmiensä alle tatuoidaan kaksi päällekkäistä pistettä. Kansa käyttää kulkuvälineinään useimmiten galvyrnejä.

Paikkaan ei voi noin vain liittyä, vaan kansalaiset ensin valitsevat ehdokkaan, tarkkailevat häntä viikkoja ja tulevat pyytämään hänen liittymistään. Yleensä kieltäytyjät tapetaan. Yhteisöstä erotessa yhteisö yrittää tappaa eronneen, jotteivat salaisuudet leviä.
 

Arvot: Lordi (350kp), Luottosoturit (250kp) eli lordin uskollisimmat. Ammateista tärkein on soturi (200kp), mutta kaikki muutkin heimoissa olevat ammatit esiintyvät. Heillä on samat rituaalitkin kuin heimoilla.

 

Tuskien järven vaeltajakylä

Kylä sijaitsee Tuskien järven itäisellä puolella. Kyläläiset asuvat hentojen puumuurien sisällä itse tehdyissä taloissaan. Kylä muistuttaa tavoiltaan paljon heimoja. Sen perällä on suuri talo johtajalle ja hänen perheelleen. Kylän populaatio on yleensä noin 150 henkilöä.

Arvot: Johtaja (300kp), Sotureiden johtaja (300kp). Johtaja päättää kylän asioista, mutta sotureiden johtaja ohjaa sotureita. Kylässä harjoitetaan myös kaikkia heimon ammatteja. Nuori saa valita haluamansa ammatin, ja jotkut ammatin osaavat opastavat hänet siihen ammattiin. Ammattiin nousee aikuisena, jolloin pitää olla 100kp.

 

 

Viiden veljeksen vaeltajakylä

Kylä sijaitsee nimensä mukaisesti Viiden veljeksen saaristolla. Taloja on joka saarella, ja saaria yhdistävät sillat. Paikka on usein rauhallinen, koska se on eristyneenä meressä. Saarelaiset eivät pidä vieraista ja elävät elämää ulkona heimolaisten tai muiden vaeltajien ongelmista. Johtaja asuu isoimmalla saarella, lähinnä hänen työnään on varmistaa kyläläisten tyytyväisyys. Kyläläiset yövät paljon kalaa. Populaatio pysyy yleensä alle sadan.

Arvot: Johtaja (300kp), Kylässä harjoitetaan myös kaikkia heimon ammatteja. Nuori saa valita haluamansa ammatin, ja jotkut ammatin osaavat opastavat hänet siihen ammattiin. Ammattiin nousee aikuisena, jolloin pitää olla 100kp.

 

Crewanin vaeltajakylä

Kylä ijaitsee Tuskien järven ja Kallioniemen välisessä pimeässä metsässä. Kylän nimi johtuu siitä, että alueella liikkuu suotuisan ympäristön takia paljon Crewaneita. Kylä pitää tärkeänä suuria sukujuuria, joten isot perheet eivät ole epätavallisia. Kylä on kehittynyt, siellä asuu paljon keksijöitä jotka keksinnöillään yrittävät helpottaa vaeltajien elämää. Kylä tekee usein kauppaa heimojen kanssa. Populaatio pysyy yleensä alle kahden sadan.

Arvot: Johtaja (300kp), Johtajan oikea käsi (200kp). Kylässä harjoitetaan myös kaikkia heimon ammatteja. Nuori saa valita haluamansa ammatin, ja jotkut ammatin osaavat opastavat hänet siihen ammattiin. Ammattiin nousee aikuisena, jolloin pitää olla 100kp.

 

Koskemattoman metsän vaeltajakylä

Kylä sijaitsee Koskemattoman metsän pohjoiskärjessä. Kylä on hyvin uskovainen, ja palvoo vakaasti Anginia. He eivät osallistu sotiin, ja kylässä jokainen on hyvin spirituaalinen ja haahuilee omissa maailmoissaan. Ei parasta seuraa, sillä tulevat tuputtamaan kurkustasi alas heidän uskoaan. Kylän keskellä on Anginille pystytetty muistomerkki, jonka edessä he käyvät rukoilemassa vähintään kahdesti päivässä. Tuottavat paljon taidetta, jota myyvät saaren asukkaille. Populaatio on noin puolisataa.

Arvot: Johtaja (300kp), Viljelijä, kokki, kirjailija, rakentaja tai taiteilija (100kp). Ammatin osaavat opettavat nuoria ammatteihin.

 

Kodiakin vaeltajakylä

Kyseessä on uusi vaeltajakylä, joka on monarkia. Valta siirtyy veren kautta, joko johtajan jälkikasvulle tai henkilölle joka tappaa johtajan koko suvun. Johtajan "sukunimi" tulee aina olemaan Kodiakin tytär/poika, vaikka Kodiak ei olisikaan johtajan isä. Kylä sijaitsee Varjomuurin itäisessä reunassa, pohjoisella puolella. Kylän säännöt ovat ankarat, mutta kyläläisten olot ovat todella korkeat. Kylä sijaitsee soisella alueella, havumetsässä. Populaatio kasvaa nopeaa vauhtia, nyt se on noin sata.

Arvot: Johtaja (300kp), Aikuinen (100kp). Aikuiset voivat harjoittaa mitä tahansa ammattia, mikä heimoissakin on. Ammatti periytyy aina vanhemmalta lapselle, vanhemmat hoitavat lasten koulutuksen.

 

Ulvovan metsän vaeltajakylä 

Kyläläiset asuvat Ulvovan metsän keskellä. He elävät hyvin alkukantaisissa oloissa, ja heitä nimitetään usein "villi-ihmisiksi." Kyläläiset asuvat pikemminkin majoissa kuin taloissa ja he omistavat paljon eläimiä. Tatuointeja pidetään kauniina, he yleensä tekevät tatuointeja näkyville paikoille. Kylää hallitsee johtaja, joka lähinnä pitää huolen siitä, että kaikki ruokitaan. Kylän populaatio on yleensä vähän yli puolisataa.

Arvot: Johtaja (300kp), soturi (100kp). Soturit tekevät kaikki työt mitä tarvitaan.

Seitsemäs kansa
Tuskien järven vaeltajakylä
Viiden veljesken vaeltajakylä
Crewanin vaeltajakylä
Koskemattoman metsän vaeltajakylä
Kodiakin vaetajakylä
Ulvovan metsän vaeltajkylä

Varjomuuri

Varjomuurilla tarkoitetaan valtavaa muuria, joka sijaitsee saaren eteläisen ja pohjoisen puolen rajana, samoin kuin sen molemmista päistä löytyvät vuoristot.

Varjomuuri
coa - varjomuuri.png

Historia

Varjomuuri on sata metriä korkea, ja kymmenen leveä, ja tehty kivestä ja jykevistä puista. Noin 300 vuotta sitten Varjomuuria alettiin rakentaa, kun saaren eteläisen puolen huomattiin olevan täynnä uhkia ja näin ollen asuinkelvoton. Siellä oli harmaita karhuja, isoimpia karhuja mitä saaren uudet asukkaat olivat ikinä nähneet, ja siellä oli hirviömäisiä caroxeja. Varjomuurissa on yksi sisäänkäynti, jonka vahvat metalliset portit saa vain auki linnoituksesta Varjomuurin vierellä. Varjomuuri yhdistyy molemmin puolin vuoristoon, joista suurin osa materiaaleista muurin tekoon saatiin.

Varjomuurille kaivattiin työväkeä, jotta se saataisiin rakennetuksi. Vapaaehtoisia lähtijöitä oli vähän, joten päätettiin, että rikollisia lähetetäisiin Varjomuurille. Se toimi samalla kuin armahduksena, sillä rikolliset saivat aloittaa uuden elämän. Jos Varjomuurille lähtenyt yritti paeta (tai pakeni), hänet tapettiin. Mutta yhäkin Varjomuurille lähetetään väkeä.

Tätä tehdään siksi, että Varjomuurille tarvitaan väkeä puolustamaan sitä, huolehtimaan että kaikki uhat pysyvät saaren eteläisellä puolella. Myös suuri osa Varjomuurin työtä on hankkia vuorista malmeja ja toimittaa niitä heimoille. Varjomuurin vierellä, eteläisellä puolella on linnoitus, jonka ympäriltä löytyvät vahvat (mutta totta kai Varjomuurin muureja pienemmät) muurit. Linnoituksesssa asuvat rikolliset ja Varjomuurille vapaaehtoisesti työskentelemään saapuneet ihmiset. Linnoitus kantaa nimeä Gwathin linnoitus ja sen sisältä on ainut reitti Varjomuurin päälle. Reitti, eli pitkät portaat kulkevat muurin sisällä.

Yleistä tietoa

Varjomuurilla on äänestämällä valittava johtaja, sekä johtajan neuvonantaja. Neuvonantaja on yleensä kokenut ja vanha. Kun uusia ihmisiä saapuu Varjomuurille, heidän taitojaan testataan, jotta saataisiin selville, mihin työhön hän on sopiva. Testattavia asioita ovat taistelutaidot, vahvuus ja kädentaidot. Myös tarkkuus arvioidaan jousiammunnan tai keihäänheiton avulla.

Jos henkilö on hyvä taistelemaan, hänestä tulee vartija. Hän on kuin soturi, mutta eri nimellä eivätkä he metsästä.

Vahvat ja käsiltään hyvät ihmiset päätyvät rakentajiksi, jotka korjailevat ja kunnostavat muuria, linnoitusta ja kaikkea tarvittavaa. Toinen vaihtoehto tässä tapauksessa on kaivostyöläinen, eli henkilö, joka viettää päivät kaivoksessa louhimassa kiveä ja malmeja, jotka kuljetetaan myöhemmin heimoille.

Ne, jotka ampuvat hyvin jousella tai heittävät hyvin keihästä, päätyvät metsästäjiksi. He metsästävät ruokaa kaikille linnoituksessa.

Jos henkilö ei sovi mihinkään näistä, eli ei ilmaise taitojaan mihinkään, hänestä tulee työläinen. Työläiset tekevät sitä, mitä milloinkin käsketään, heille kuuluvat kaikki työt joita kukaan muu ei halua tehdä.

Linnoituksessa asuvia kutsutaan Varjoiksi. Varjot metsästävät Varjomuurin eteläisellä puolella, sillä pohjoinen puoli saaresta on heimojen omistuksessa. Varjot tuovat säännöllisesti heimoille materiaaleja, malmeja, turkiksia ja kaikkea muuta.

Kun saavut Varjomuurille, ja sinulle valitaan ammatti, joudut vannomaan tämän valan johtajan edessä polvistuneena:

”Unohdan entisen elämäni ja lupaan täyttää työni varjona. En satuta toisia varjoja, ja ymmärrän sanasi olevan laki. Noudatan yhteisiä sääntöjämme, ja ymmärrän niiden rikkomisen seuraukset.”

Jos hahmosi on jossain heimossa, ja joku hänen tuttunsa on Varjojen linnoituksessa, voi hahmosi vierailla tämän tutun luona. Myös kirjeenvaihto on tietenkin sallittua ja yleistäkin.

Arvot Varjomuurilla

Johtaja: Sama kuin heimoissa, hänen ei vain tarvitse huolehtia sodista heimoja vastaan. Valitaan äänestämällä entisen johtajan menehdyttyä tai jos uutta äänestystä vaaditaan. (500+kp)

Vartijakuningas: Huolehtii vartijoiden koulutuksesta, ja on isona osana sotasuunnitelmissa. Melkein sama asia kuin varajohtaja heimoissa, mutta hänestä ei automaattisesti tule johtaja nykyisen kuoltua. Vartijat tottelevat ja kunnioittavat häntä.  (400+kp)

Neuvonantaja: Yleensä vanha ja kokenut, ehkä jopa vanha johtaja. Neuvoo johtajaa vaikeissa päätöksissä, ja auttaa uutta johtajaa tottumaan työhönsä. (600+kp)

Parantaja: Sama kuin heimojen lääkäri, mutta eri nimellä. (300+kp)

Vartija: Sama virka kuin sotureilla heimoissa. Suojelee linnoitusta ja partioi muurilla sekä eteläisellä puolella. Ei metsästä. (200+kp)

Metsästäjä: Nimensä mukaan metsästää. Metsästäjät liikkuvat joko yksin tai ryhmittäin, ja heidän tehtävänään on elättää kaikki linnoituksen asukit.  (200+kp)

Kaivostyöläinen: Louhii kiveä ja malmeja muurin molemmissa päissä sijaitsevilta vuoristoilta. Raskas työ. (200+kp)

Työläiset: Aliarvioitu ja halveksuttu ammatti, johon lähinnä kuuluu muiden käskyjen tottelemista, kuten tavaroiden kantamista paikasta toiseen ja siivoaminen. Tarkoilu on myös tavallinen tehtävä. Jos joku ei sovi ylempiin ammatteihin, hänestä tehdään vain työläinen.  (100+kp)

..............

Varjomuurilla ei ole lapsia, sillä sinne ei saa karkottaa alle 18 vuotiaita. Poikkeuksia on, esimerkiksi jos muurille tulee raskaana oleva nainen tai pienen vauvan äiti. Hän saa ottaa vauvansa mukaan, mutta tämäkään ei saa lähteä Varjomuurilta pois. Jos nainen tulee vastoin sääntöjä raskaaksi Varjomuurilla, häntä tai lasta ei tapeta, mutta vanhempia rangaistaan, yleensä ruoskimalla.

bottom of page