top of page
  • Writer's pictureKirjailija

13.9.2017 Askelia kohti...?

-Tuotu vanhoilta sivuilta-

Pitkittynyt vaitioloaika ja rauha jatkuu, mutta sotaisia askelia on otettu. Morga ei ole paljastanut suunnitelmiaan, tai tehnyt mitään suurta liikettä. Kuitenkin uusia, yhtä vakavia ongelmia on syntynyt heimojen keskuudessa.


Quercusassa kaikkien suruksi, Aginda Lothiaksen tytär on kuollut. Hän siirtyi tuonpuoleiseen rauhallisesti unissaan. Agatha Garretin tytär nousi lääkäriksi pian Agindan kuoleman jälkeen, ja on innoissaan uudesta toimestaan, vaikkakin suree kouluttajansa kuolemaa. Muistojen metsässä sijaitseva mutanttisusilauma on paikannettu - ne pitävät pesäänsä sen itäisessä osassa. On vain ajan kysymys, milloin johtaja lähettää joukon sotureita eliminoimaan uhan.


Tenebraessa suurin ja huolestuttavin tapahtuma on ollut rajakahakka Morgan kanssa, jossa kolme soturia kuoli ja yksi katosi, jättäen vain Aiden Williamin pojan eloon. Kaiken lisäksi kuolleiden muistoa loukattiin kaivertamalla heidän otsiinsa suuret M-kirjaimet. Jack Eijahin poika pitää nykyään Morgaa vakavana ja todellisena uhkana, ja on suunnitellut tarkkaa vartiointia Morgan rajalle. Aiden Williamin poika sekä Ren Johnnyn tytär jakoivat herkän hetken, kun Aidenin saatua tietää Renin viiltelystä, nainen tunnusti rakkautensa ja pari jakoi ensimmäisen suudelmansa. Ren teki jalon teon, mutta pian sen jälkeen kiivastui Aidenille ja katosi hevosensa kera metsiin moneksi päiväksi, jossa joukko miehiä hyökkäsi hänen kimppuunsa. Aiden paniikkikohtauksensa jälkeen tapaa yllättävän vieraan. Nathania Darrelin tytär nimitetään varajohtajan koulutettavaksi, ja pian tyttö jo joutuu ongelmiin taistellessaan Nadia Johnin tyttären kanssa, joka johtaa Nadian tippumiseen rotkoon. Kuitenkin Nathania ovelasti välttää tuomion murhasta valheillaan.


Corvussassa on syntynyt ongelma: ruokaa ei ole riittävästi. Ruokaa on nyt rajoitettu yhteen ilmaiseen ateriaan päivässä kaikilta muilta, paitsi lapsilta ja imettäviltä äideiltä. Amber Williamin tytär jatkaa öisiä matkojaan, mutta muutama on alkanut ääneen kyseenalaistaa heimon johtajan aikeita. Amber ei ole vielä antanut julkista lausuntoa syytteistä. Kuitenkin hän on tehnyt jotain. Amber aikoo lähettää kokoontumiskutsun heimon johtajille, jossa hän pyytää apua ruokapulaan.


Morgassa Joshua Vaddrynnin poika jatkaa tyranniaansa. Hän on nimittänyt suojakseen Kultaisen kaartin, joihin kuuluu kuusi valittua luottosoturia, joiden päätehtävänä on suojella, sekä palvella johtajaansa. He ovat miehet, jotka tekevät johtajan veriset likaiset työt. Yksi kaartilaisista kuitenkin johdatti partion liian lähelle Tenebraen rajaa, johtaen taisteluun joka maksoi muutaman elämän. Karran Friikan poika oli ainut morgalainen, joka murhattiin. He ottivat vangin tenebraelaisista, Cayden Anthonyn pojan, jonka tenebraelaiset luulevat kuolleen.


Glacinassa keltarutto jatkaa tuhotöitään, parannuskeinoa ei ole vieläkään löydetty.  Johtaja sai korpilla kirjeen luotettavalta lähteeltä, jossa vihjattiin tenebraelaisten teosta. Hän harkitsee heimojen kutsumista koolle, sillä hän epäilee tenebraelaisten murhanneen soturin ja alokkaan Glacinasta. Uuden uskon, luonnon jumalan Ignaciouksen sanoma on saavuttanut glacinalaiset. Ignaciouksen seuraajat ovat tulleet levittämään uskontoa, ja moni glacinalainen on kääntynyt uskon puoleen keltarukon tuoman epätoivon myötä.


Veneficiumissa Thomas Ianin poika on syrjäytetty. Kaaosta luo, että uusi johtaja ei olekaan varajohtaja, vaan huippuälykäs, hieman outotapainen nuori soturi. Lucius Lorenzon poika hankkiutui sanoin eroon vanhasta hajamielisestä johtajasta, ja on päässyt nopeasti heimolaisten suosioon. Tietysti vallanvaihtoon liittyy aina muutama protestoija, mutta yleisen mielipiteen mukaan Lucius tulee tuomaan onnea ja vaurautta heimolle. Luciuksen oli jalomielisenä tarkoitus antaa Thomasin siirtyä vanhusten joukkoon, mutta Thomasin vihamiehet raa'asti tappoivat hänet. Lucius on jo lyhyen hallintoaikansa aikana löytänyt ratkaisun heimon ruokaongelmaan, suuri galvyrn-lauma on tapettu, joka oli syypäänä riistan vähyyteen. Kuitenkin Luciuksen johtajankyvyt pääsevät heti testiin: Keltarutto on levinnyt Veneficiumiin. Alaska Anwarin tyttärestä tehtiin alokas, ja nainen yrittää selviytyä koulutuksestaan kahteen ammattiin, kahden hyvin erilaisen kouluttajan kanssa.


Vaeltajista Rania Roycen tytär sekä Michael Bladen poika ovat vihdoin lähteneet Varjomuurilta. Kuitenkin ennen lähtöään, Michael lahjoitti Ranialle laittomasti hankitun kellon, ja kohtasi entisen rakastettunsa. Saatuaan selville totuuden heidän erostaan ja Emylynan aikeista karata Varjomuurilta, Michael on ollut allapäin ja sekavassa tilassa. Rania sekä Michael pääsivät Veneficiumin alueelle, jossa Ranian kimppuun hyökättiin hänen vedenhakureissullaan. Nainen taisteli viimeisillä voimillaan, mutta roistot lopulta voittivat - mitä naiselle käykään? Täysin muualla, Varjomuurin eteläisellä puolella, Nataliya Jacobin tytär törmää toisiin vaeltajiin ja käyttää heidän vieraanvaraisuuttaan hyväkseen. Hänen vietettyään tarpeeksi kauan aikaa vaeltajien seurassa, jättää hän heille ikävän yllätyksen, nimittäin villinä leimuavan tulipalon.


Varjomuurille on saapunut erikoinen henkilö. Keltapukuinen nuori papitar, Aviya Ignaciouksen tytär on alkanaut saarnata luonnon jumalasta Ignaciouksesta. Kukaan ei tiedä mystisen naisen oikeista alkuperistä, mutta hän kertoo olevan jumalansa lähettiläs. Vaikea uskoa, mutta Aviya on saanut paljon suosiota kylmäsydämisten Varjojen joukosta. Uskonto on täysin uusi, vaikkakin nainen vannoo usean vaeltajan jo seuraavan Ignacismiä.

2 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page