top of page
  • Writer's pictureKirjailija

4.2.2018 Kipua ja iloa

Keltarutto myllertää, mutantit raatelevat ja ihmiset panikoivat Seitsemännen kansan teoista.


Quercusassa johtaja mutanttisusiongelman eliminoituaan sai käsiinsä uuden ongelman: Seitsemäs kansa tappoi kymmenhenkisen soturipartion, johon kuului monia heimolle tärkeitä ja muutenkin korkea-arvoisia sotureita. Heidän ruumiista tehdyn kasan päältä löytyi kirje, joka kertoi Seitsemännen kansan olemassaolosta, muttei motiivia murhiin. Murhien ansiosta Quercusa on kiristänyt rajavalvontaansa. Johtaja solmi sopimuksen Veneficiumin heimon johtajan kanssa, joka takaa Quercusan ja Veneficium auttavan toisiaan, jos sota tulisi tulemaan. Tämä on herättänyt paljon keskustelua molemmissa heimoissa. Moni ei ole tyytyväinen, sillä kaikki heimot ovat tottuneet toimimaan yksin ja vanhahtava tapa vihata muita heimoja on yhä moneen pinttynyt. Heimoon nimitettiin uusi käsityöläisalokas, Alma Alfien tytär. Hän aloitti alokkuutensa kuin kuka tahansa, ilman ylimääräistä draamaa.


Tenebraen johtaja Jack Eijahin poika on pysytellyt hiljaisena, vältellen tekevänsä mitään Morgan suhteen. Jotkut jopa epäilevät hänen pelkäävän Morgan heimoa, mutta Eijahin poika ei ole kommentoinut asiaan mitään ja vaikuttaa yhtä hurjalta ja tunnottomalta kuin ennenkin. Aiden Williamin poika poltti ja piilotti miesten ruumiit, jotka hän oli aiemmin tappanut. Samaisena yönä Ren Johnnyn tytär lähti öiselle retkelle ja Aiden päätti käydä kotonaan, jossa häntä odotti mysteerinen hahmo. Aidenille tuli pian selville, että hahmo oli Seitsemännen kansan soturi nimeltä Puolinaama, joka oli tullut hakemaan hänet kansan jäseneksi. Aiden lähti pakotettuna Puolinaaman ja muiden mukaan, mutta piilotti salaviestin lemmitylleen, Ren Johnnyn tyttärelle. Aiden vietiin tajuttomana kansan salaiseen leiriin, jossa hän löysi isänsä, joka sattui olemaan lordin oikea käsi. Aidenille tuli selväksi miksi hänet raahattiin kansan luo: hänestä oli tuleva uusi jäsen spesiaalisotureiden joukkoon. Tenebraen heimossa Ren suri Aidenin katoamista, mutta sai selville Aidenin viestin ja yritti kaikin keinoin löytää hänet, mutta epäonnistui ja palasi heimoon. Ren hyvästeli lähimmäisensä ja yritti tappaa itsensä, mutta epäonnistui ja halvaantui. Hän pääsi hoitoon ja tutustui toiseen, saman kohtalon kokeneeseen tyttöön. Leijonan juhlan loppuessa Renin veli palasi kätyrin kera tappamaan Renin, mutta Ren selvisi tästäkin. Ren sai vihdoin kirjeen Aidenilta ja lähetti rakkaalleen vastauksen, jossa hän kertoi tahtovansa Aidenin pysyä Seitsemännen kansan luona oman turvallisuutensa vuoksi. Shawna Darrenin tytär ja Angwyn Eijahin poika ovat yhä lääkäreiden hoivassa, jossa he keksivät suunnitelman pakoonsa.


Corvusassa Leijonan juhlaa vietettiin iloisin merkein, tällä kertaa heillä oli tarpeeksi ruokaakin juhliakseen kunnolla. Corvusassa verrattuna muihin heimoihin on ylipäätään mennyt hyvin, he ovat myös saaneet keltarutto-ongelmaa taantumaan, enää kukaan heimossa ei sairasta sitä, sillä kaikki sitä sairastaneet kuolivat eikä kuolleiden ruumiiden ja tavaroiden poltettua ole tullut uutta tapautta. Alokas Freya Dylanin tytär todisti kouluttajalleen olevansa tarpeeksi hyvä miekkailemaan ollakseen soturi, sillä hän voitti naisten paras miekkailija-palkinnon Leijonan juhlissa. Freya sai tietää kouluttajaltaan, Ben Bladen pojalta, Corvusan heimon suuren salaisuuden: edellinen johtaja oli Benin isä ja hänen rakkautensa Morgan johtajan tytärtä kohtaan tappoi tyttären, teko oli johtanut Benin isän karkotukseen.


Morgassa Joshua Vadrynnin poika yritti saada kidnapatusta Veneficium johtajasta tietoja, ja yritti saada Veneficiumin johtajan lupaavan sodan tullessa luovuttaa tietoja Morgan vastustajista, mutta Veneficiumin johtajan kieltäydyttä Vadrynnin poika päätyi ruoskimaan hänet puolikuoliaaksi. Muutaman viikon kuluttua Veneficiumin johtaja pakeni toisen vangin kanssa. Vadrynnin poika ei ole tehnyt mitään yritystä uudelleenvangita häntä, mutta Morga jatkaa sotavalmistelujaan. Leijonan juhlaa ei vietetty yhtään, koska johtaja tahtoi keskityttää kaikki resurssit sotavalmisteluihin eikä juhliin.


Glacinassa suurin osa heimolaisista on jo Ignacismiin kääntyneitä ja sinne on perustettu ensimmäinen Ignacismin kirkko, jossa vakituisesti asuu moni pappi ja papitar. Glacinakin sai keltaruton taannutettua sairastavien kuoltua, mutta rutto tullaan muistamaan vielä pitkään sen vietyä niin monia henkiä. Leijonan juhla sai uuden käänteen Ignacismin ansiosta, monet näytelmät ja laulut käsittelivät Ignaciousta. Heillä on kuitenkin iso galvyrn-ongelma, jo moni heimolainen on raadeltu kuoliaaksi. He eivät kuitenkaan tiedä, että nämä galvyrnit ovat Seitsemännen kansan koulutettuja leijonia, jotka heidän käskystään hyökkäävät glacinalaisten kimppuun. Heimossa nimitettiin uusi soturi- & viihdyttäjäalokas, Ginger Christianin tytär.


Veneficiumissa johtaja, Lucius Lorenzon poika, kidnapattiin ja vietiin Morgan tyrmiin. Hän tapasi siellä tuttavan menneisyydestä, miehen, joka tappoi hänen siskonsa ja jonka Lucius oli luullut tappaneensa. Saamme selville, että Lucius on syntymältään morgalainen ja hänen oikea nimensä on Cain Sephtisin poika, mutta hän murhattuaan monta morgalaista karkasi veljensä kanssa Veneficiumin heimoon. Lucius tutustui toiseen vankiin, Erwin Judasin poikaan, ja Luciuksen tultua kunnolla ruoskituksi he loivat pakosuunnitelman. Suunnitelma onnistui ja kaksikko pääsi onnistuneesti vapaaksi, jonka jälkeen he saivat tietää tunteistaan toisiaan kohtaan ja jakoivat suudelman. Päästyään takaisin Veneficium leiriin heidät otettiin avosydämin vastaan, vaikkakin Luciuksen tapaaminen veljensä Nikkon kanssa ei ollut kuin elokuvissa. Alaska Anwarin tyttären äiti oli mennyt hulluksi ja tappanut hänen perheensä, mutta Nikko oli pelastanut Alaskan ja hoitanut hänet kuntoon, kaksikon välille oli selkeästi syntynyt jotain heidän suudellessaan. Lucius ja Erwin eivät ole ainoat tulokkaat Morgasta, sillä Maddison Murphyn tytär ryntäsi Veneficiumin leiriin ja hänet siirrettiin vankilaan, jossa hän kertoi Luciukselle tahtovansa olla Veneficiumin heimon jäsen.


Vaeltajista Crewanin kylän johtaja on nähty jo useasti kulkevan Gwathin linnoituksen läpi heimojen puolelle, mutta kukaan ei tiedä miksi hän siellä käy tai mitä hän tekee. Leijonan juhlien takia moni vaeltaja kävi heimoissa laulamassa tai toimimassa muunlaisena viihdykkeenä, tietäen heimolaisten kuluttavan rahojaan hullunlailla juhlissa. Michael Bladen poika ja Rania Roycen tytär ovat vieläkin Ranian jalan takia Veneficiumissa, ja Michael viimein avautui menneisyydestään Ranialle, kertoen olevansa ainoa elossa oleva Kodiakin perillinen. Rania ei ottanut Michaelin avautumista alussa hyvin, mutta muuttui lopulta ymmärtäväisemmäksi.  Nataliya Jacobin tytär törmäsi ei-niin-hyvissä merkeissä menneisyytensä rakkauteen. He sopivat ja alkoivat vaeltaa yhdessä.


Varjomuurilla tapahtui pieni vahinko: carox-lauma teki tunnelin muurin alle ja nyt pelätään niiden tekevän pesän heimojen maille. Varjomuuri lähettää monta partiota päivässä löytääkseen ja tappaakseen caroxit mahdollisimman pian, mutta niistä ei ole vielä näkynyt jälkeäkään, ja kolme Varjoa on jo kadonnut partioista - oletettavasti caroxien takia. Aviya Ignaciouksen tytär on Varjomuurin uusi neuvonantaja Arthurin pojan kuoltua keltaruttoon, mutta moni on kriittinen päätöksestä. Yleensä neuvonantaja on vanhin ja kokenein Varjo, mutta nyt vain jonkun aikaa paikalla ollut nainen on saanut tämän aseman. Juoru kulkee, että syynä aseman saantiin on johtajan ja Aviyan välinen salasuhde.


Seitsemännen kansan keskuudessa on tapahtunut suuria muutoksia. He ennen elivät salassa muilta heimoilta, yrittäen kasvattaa itseään vahvaksi ja suureksi, mutta nyt he tiedottivat olemassaolostaan heimoille. Seitsemäs kansa uskoo terrorisoimalla heimoja herättävän kunnioitusta ja pelkoa itseään kohtaan, joka auttaisi heitä kasvamaan seitsemänneksi heimoksi. Kukaan ei vieläkään tiedä heidän leirinsä olinpaikkaa. Uusin tulokas kansassa on Aiden Williamin poika, jota aloitettiin kouluttaa spesiaalisoturiksi, jotka ovat kansan eliittiä ja toimivat vaarallisimissa töissä. Hän kuitenkin saatuaan tietää Ren Johnnyn tyttären huonosta kunnosta kääntyi huumeiden puoleen. Pian hänen täytyy osallistua spesiaalisotureiden arvokamppailuihin, jossa valitaan spesiaalisotureiden arvojärjestys veristen taisteluiden kautta.

3 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page